Home / Uncategorized / ПОЛОЖАНИ: ЗАЕВ И ГРУЕВСКИ ИМААТ ДОГОВОР ЗА ДА НЕ СЕ ИЗГЛАСА ЗАКОНОТ ЗА ЈАЗИЦИ
loading...

ПОЛОЖАНИ: ЗАЕВ И ГРУЕВСКИ ИМААТ ДОГОВОР ЗА ДА НЕ СЕ ИЗГЛАСА ЗАКОНОТ ЗА ЈАЗИЦИ

Шптим Положани, претседател на Здружение на политички затвореници и прогонувани Албанци во Македонија, излезе со теза дека неизгласувањето на Законот за употреба на јазиците се должи на заговор меѓу Зоран Заев и Никола Груевски.

„Овој заговор има само една цел, а таа цел е да се спречи донесувањето на законот сè додека не се реши спорот со Грција и сето тоа за во графата во Обединети нации да не стои албанскиот како службен јазик во државата“, изјави Положани за порталот на албански јазик „Журнал“.

loading...
loading...
Close
WpCoderX