КОЛУМНИ

Сакате ли да гледате како гори зградата на ЕВН, Собранието, како скопските населби и разноразни згради / руски, румунски, отвараат дупки на погорните катови, како виснал Камениот мост пресечен со граната на средината?

Ја гледам денес Парадата на протестите Заедно као проба за Граѓанската војна: Напред багери за кршење на вратата на Собранието, потоа црни тетовирани командоси скриени во маскираните, без регистерски броеви и со загадочна содржина минибуси и автобуси, спремни за завземање на Собранието, и зад нив една нејасна маса, не претерано бројна, но нахранета со омраза и апатија, одработува хипнотизирана, желна ...

Read More »

ЗЛОСТОРСТВА БЕЗ КАЗНА? НО ПАСАРАН!

Вчерашниот гангстерај во организација на градоначалникот на Аеродром Коневски и бруталниот напад врз пратеникот на СДСМ Димитриевски и неговото семејство не ги поткрепуваат тезите на Героски во колумната во која тој полемизира со ставовите на Фрчкоски. Ставовите на тројцата европратеници (десничар, центрист и левичар) искажани пред расправата во ЕП ја потврдуваат дијагнозата на Фрчкоски за одолговлекувањето во Собранието. Се разбира, ...

Read More »

Македонија не се бензиските пумпи на Змијалков, нив претпоставувам дека ќе ги браните, но Макердонија оставете ја на оние кои навистина и мислат добро на оваа земја!

Македонски национален фронт- за какво почитување на основните човекови права и слободи зборувате, кога не признавате никакво поинакво мислење од вашето, ниту пак оставате можност ниту простор за дискусија? За какви виталните национални и државни интереси зборувате – кога вие и вашите наредбодавачи го кочат легитимниот процес на формирање на нова Влада од страна на пратеници на народот во чие ...

Read More »

Павле Богоевски: Ова е напад врз државата, а не вашата одвратна пропаганда.

Pavle Bogoevski – Киднаперот на Претседателското столче во Собранието, спротивно на Деловникот не дозволи да гласаме за преминување на следната точка од дневниот ред (избор на Претседател, кој веќе е предложен од 20 пратеници). Доколку досега, циркусот на дпмне беше во согласност со Деловникот и во рамки на нивното право да дебатираат, тоа повеќе не е случајот. Отсега, тие не ...

Read More »

Ако Вељановски веднаш не го стави предлогот на Спасовски на гласање, директно и очигледно го крши членот 78 и го злоупотребува столчето на кое седи

Деловник на Собранието Член 78* (1) Претресот по точките од дневниот ред се врши според утврдениот редослед на дневниот ред. (2) Во текот на седницата, по предлог на претседателот на Собранието, на предлагачот или пратеник кои го поддржуваат најмалку десет пратеници, Собранието без претрес одлучува по секој предлог за измени во редоследот на претресот по точките од дневниот ред, односно ...

Read More »

Злата Голабоска: Ми се стемни од македонското сонце на слободата и заминав од Македонија

„Се иселив во најблискиот систем што административно ќе ме поднесе… немав никој таму, ни работа, ни другари, ни љубов, ни пари. Ете толку ми беше стемнето од македонското сонце на слободата“. Вака, Злата Голабоска, 29-годишна дипломирана архитектка од Македонија, ја започнува својата приказна за заминувањето од земјава. Приказната и мотивите на Злата за заминувањето од Македонија не се многу различни ...

Read More »

Фрчко ве покани муда да покажете, не жртви да изигравате

Фрчко ве покани муда да покажете, не жртви да изигравате. Бил нападнат, од полиција, па чека полицијата да расчистела. Мислам, ќути подобро. Никој не го оправдува насилието на режимот, добро ни е познато, ниту пак правото да се соопшти по илјадити пат насилието, повеќето сме го осетиле на сопствена кожа. Не е тоа поентата, поената е на што само насочувате ...

Read More »

Сега ве води Заев, верно следете го! На себе носи огромна тежина и одговорност поголема од планина

Origjanski Zlatko Sega ve vodi Zaev, verno sledete go, taman se da e pogressno. Na sebe nosi, ogromna tezina i odgovornost pogolema od planina. Zamisli, ti si na negovoto mesto, mozess da izdrzziss ? Ako bevte revolucioneri sami ke se krenevte uste pred tri cetiri godini, ama togas molcevte ko preplaseni gluvci. Koj moze podobro, bujrum neka ni pokaze

Read More »

Освојуваат 51 пратеник. За резултатот го обвинуваат Сорос.

Освојуваат 51 пратеник. За резултатот го обвинуваат Сорос. За Влада им е потребно мнозинство од минимум 61 пратеник. Немаат и не успеваат да формираат Влада. Ѓорѓе Иванов не го дава мандатот на Зоран Заев и покрај 67-те приложени потписи. “Бетмени” излегуваат на улица и наводно ја бранат унитарноста на државата загрозена од платформата на албанските партии. Имаат слоган “За заедничка ...

Read More »

Антитерористички тероризам

  Седницата против конституирањето на новата власт е перформанс кој на слободниог свет му ги открива формите и механизмите, дури и персоналитетите, на државниот терор! Тука се откриваат и политичките и културно- социлошките основи во кои може да се роди антитерористичкиот тероризам, со посебен акцент на културолошката подготовка на бомбашите самоубијци! Низ просерувањето што го следиме на малите екрани, светот ...

Read More »
Close
WpCoderX