КОЛУМНИ

Ламбе Арнаудов ги нападна социјалдемократите петоколонаши: Изроди низаедни!

Ви пренесуваме дел од текстот на Ламбе Арнаудов за порталот Актуелно Деновиве една група политички бездомници кои ВМРО патолошки го мразат, социјалдемократијата воопшто не ја разбираат, себеси до небеса се воздигнуваат, нарцисоидно сами себе се обожуваат, а ништо друго не признаваат, повторно се повампирија, веројатно напалени и расрдени од резултатите на последните избори, масовно и бесрамно повикуваат со невиден гнев, ...

Read More »

ДПМНЕ И СДСМ ГЛАДНИ ЗА ВЛАСТ НЕ ГО КОРИСТАТ ВЕТОТО ШТО ИМ ГО ДОЗВОЛУВА СИСТЕМОТ

Билјана Ванковска Колку е наивно тврдењето дека Платформата на албанските партии е напуштање на Рамковниот договор! НИКАКО! Без РД немаше ни да има ваков бизарен (дис)баланс на политичките сили. Немаше да биде можно странски држави да ни го кројат не само поредокот, туку и идентитетските постулати. Да не беше воведен консоцијцискиот модел на политички систем во 2001 со РД, а ...

Read More »

О, Македонци, не можете да загубите ништо! Немате ништо, фамилијата ви зеде се

О, Македонци, не можете да загубите ништо! Мавис Галант, една од најголемите канадски писателки, во една прилика го дефинирала Канаѓанецот како “некој кој има логична причина да мисли дека би можел да биде Канаѓанец”. Значи, сосема различен начин на размислување од идеологијата на “крвта и тлото” со која пречесто, сосема погрешно, се дефинира националниот идентитет на нашите простори. А преку ...

Read More »

МОЛК НА СЈО & АЛБАНСКА ПЛАТФОРМА

Јове Кекеновски 1. Понудената Платформа на Албанците под патронат и диктат на Еди Рама може да ја прифати Груевски, меѓутоа не смее ВМРО ДПМНЕ, односно патриотите во ВМРО ДПМНЕ. 2. За да се прекине ова договорено билдање на лажен патриотизам и наводен нацинализам од двете досега владеачки партии редно СЈО на прес да и соопшти на нацијата каде и во ...

Read More »

ГРУЕВСКИ: ЌЕ СЕ ОБИДАМ ДА СОСТАВАМ ВЛАДА

Ќе се оби­дам да сос­та­вам вла­да, но не по се­ко­ја це­на. Ако се оди по до­се­гаш­ни­те ус­та­но­ве­ни прин­ци­пи во Ма­ке­до­ни­ја, би тре­ба­ло да сос­та­вам вла­да. Ако се пре­кр­шат, с` е мож­но, ве­ли во ин­тер­вју­то за „Днев­ник“ ли­де­рот на ВМРО-ДПМНЕ, Ни­ко­ла Гру­ев­ски, по по­вод плат­фор­ма­та што ја об­ја­ви­ја ал­бан­ски­те пар­тии од Ма­ке­до­ни­ја, а чие ис­пол­ну­ва­ње е ус­лов за тие да ко­а­ли­ра­ат ...

Read More »

ДЕМОКРАТИЈАТА Е СЕРИОЗНА РАБОТА

Мирјана Најчевска Според мене ова многу тешко може да се нарече  платформа за делување на сериозни политички партии кои имаат за цел градење на демократски односи и создавање услови за владеење на правото. Според мене ова е неконзистентна и хаотична листа од замисли (од типот на мали Ѓокица),  желби и провокации ставени во обланда на социјално посакувани ставови која би ...

Read More »

Уште колку генерации ќе бидат казнети затоа што сакаат ЖИВОТ ?

Ивет Ѓорѓиева ДУИ, БЕСА и Алијансата за Албанците ја усвоијле денес заедничката платформа која ќе биде основа на партиите на Албанците во преговорите за формирање на нова влада. Ја прочитав неколку пати, и само едно закличив. ЛАГА , МАНИПУЛАЦИЈА, ТАКТИЧКА МАТЕМАТИКА ПОДЕЛБА дуи НИКОГАШ нема да дозволи обелоденување на Диво Насеље, Монструм и сите злодела кои ги договарал Ахмети, а ...

Read More »

Јоци: Искрено, не знам која партија би направила Влада со било која албанска со вакви уцени и ултиматуми

Jordanka Ivanovska-Joci Албанските партии, чии директори делат тендери и не може ни еден снег да исчистат и секоја година не сносат никаква одговорност ни за тоа, усвоија заедничка платформа за учество во било која идна Влада, со било која македонска партија, под услов -исполнување на сите нивни желби и барања. Како на пример- редефинирање на Уставот. Бараат албанскиот јазик во ...

Read More »

Мухамед Зекири разочаран зошто албанските партии во заедничкиот став не побарале продолжување на мандатот на СЈО

Pa drejtësi ska barazi !!! #PSP Без правда нема еднаквост !!! #СЈО Ова е краткиот фејсбук статус кој го објави пратеникот од СДСМ, Мухамед Зекири, најверојатно како одговор на објавените барања на Албанските партии а во кои е изостанета досегашната нивна декларативна заложба и поддршка за продолжување на мандатот на Специјалното Јавно Обвинителство

Read More »

Најчевска: Од интервјуто на пратеникот Груевски дознаваме дека секој оној кој ќе каже нешто лошо за ДПМНЕ е платен од Сорос, и е член на СДСМ

Мирјана Најчевска Што дознавме од интервјуто на пратеникот Никола Груевски: 1. Дека Сорос со сета сила работи на намалување на вработеноста во Македонија и на ослабување на македонската економија. Во ова вложува огромни пари и други ресурси. 2. Дека Сорос е крајно неуспешен во своето делување. После 25 години и толку фрлени милиони, Македонија успешно му се спротиставува на намерите. ...

Read More »
Close
WpCoderX