Груевски: Македонија прва на Балканот која ќе има свежи земјоделски производи

-Тоа е една голема берза на свежи земјоделски производи и зеленчук и овошје на која што се собираат и понудата и побарувачката и на која што се изградени огромни ладилници, од кои некои се приватни а други државни. Тука се судираат понудата и побарувачката. Истата ќе биде најсовремено опремена по моделот на онаа амстердамската берза. Најблиску во Европа ваква берза има во Будимпешта, а најпозната е амстердамската според која ние ќе ја градиме, рече Груевски.

Ако некој ден цената на некој производ е лоша, појасни Груевски, ќе може да се складира и да се врати кога цената ќе биде поповолна.

-Ќе може и да се тргува преку интернет. Вакво нешто имаат развиените западно европски земји, но го нема на Балканот. И тоа ќе биде атрактивно не само за купувачите од Македонија, туку и за купувачите од целиот поширок на југоисточна Европа. Тоа треба да биде изградено помеѓу Неготино и Демир Капија, а точната локација сеуште ја немаме утврдено. Тоа ќе однесе многу компании, бизниси и ќе го раздвижи регионот, порача Груевски.

loading...
Аналитичарите едногласни: „Четворката“ ќе ги реши изборите
Да направиме систем каде сите ќе имаат еднакви шанси и секој ќе биде еднаков пред законот
(ВИДЕО) СЕ ЈАВИ СО РЕАКЦИЈА ХАРИ КОСТОВ: Со тоа што сум бил прислушкуван, нанесени и се огромни штет...
Груевски неможејќи да претрпи дека ќе биде поразен на избори се закани со ликвидација на Заев?
Владата гради Панорамско тркало, Жерновски Боемски улици а ова семејство нема пари да се прехрани и ...
ВМРО-ДПМНЕ го обвинува раководството на СДСМ за дружба со криминалци
Close
WpCoderX