loading...

Груевски: Трајанов 10 години беше во власта и сега тоа го нарекува режим

-Сакам да се обратам и до оние кои размислуваат да гласаат за некоја од помалите партии. Сите знаете дека тие помали коалиции на партии се создадени наменски, наменски за овие избори, затоа што некој мисле дека ќе ги прелаже граѓаните, да се гласа за нив наместо за нас, тие се дел од истата приказна, имаат улога на спотери знаат дека нема да добијат ниту еден пратеник, туку важно е однас да одземат макар 100, 200, 300 или 1000 гласови. Тоа е нивната улога и затоа деновиве гледаме типови како Павле кој 10 години беше на власт, 10 години беше дел од власта, беше дел од коалицијата која ја предводи ВМРО-ДПМНЕ и денеска преку ноќ човекот почна да зборува за режим, а 10 години беше од тоа тој што го нарекува режим, имаше претставници за директори, за заменици мистри и така натаму што ги делегираше тој лично и сето тоа што тој го работеше го нарекува сега режим затоа што најверојатно и на него некој од горе така му кажал што да прави, оти човекот го интересира од горе како ќе рекле.
Неговата улога и улогата на другите помали партии е само да направат да се занимаваме самите со нас и тие одработуваат можеби не толку за Зоран Заев некои го викаат Зоки Зеколи во последно време, туку повеќе за сценаристите кои гледаат на нашиот народ како на бројка, сценаристите вас ве гледаат како бројка, волку гласови да земе Павле, толку гласови да земе Љубе, онолку да земе овој и да се намали гласачкото тело на оние кои се борат за сувереност на државата, за унитарност на државата и оние кои сакаат народот да одлучува во оваа држава а не некој друг.

loading...
ПАРТИЈАТА НА МЕРКЕЛ КЕ ПОДДРЖИ СОЦИЈАЛИСТ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ
СЕЛА: ГРУЕВСКИ НЕМА МНОЗИНСТВО, НЕПРАВЕДНО МУ Е ДОДЕЛЕН МАНДАТОТ
КРИМИНАЛНА „империја“ која Груевски и Мијалков ја изградија, ќе ја снема
Внукот на Рацин: Вујко ми животот го дал за слободата на Македонија
ДУИ ПРЕДУПРЕДУВА НА КАТАСТРОФА АКО ПОЛИТИЧКАТА КРИЗА СЕ ПРЕФРЛИ НА ИНТЕРЕТНИЧКА ОСНОВА
ВАНХАУТЕ ПОВТОРНО ГО ИЗБРИША ПОДОТ СО РЕЖИМОТ: ВО 2014 ВЛАДЕАЧКАТА КОАЛИЦИЈА ИМ ОВОЗМОЖИ НА МРТВИТЕ ...
Close
WpCoderX