КОЛУМНИ

Треба да се случи силување на малолетничка од дом за деца за да сфати народ каков УЖАС ни се тие домови во кои најголемиот број на деца се сместени не по своја вина и волја

Треба да се случи силување на малолетничка од дом за деца за да сфати народ каков УЖАС ни се тие домови во кои најголемиот број на деца се сместени не по своја вина и волја. Треба да случи бесење на осудено лице за да сфати народ каков УЖАС ни се затворите и казнено поправните установи во државава. Треба да се ...

Read More »

Кежаровски: Судиите се креатори на криминалот! Судат за пари! Неправото го прават право

Tomislav Kezarovski Korumpirani ministerstva, korumpirani sekretarijati za urbanizam, korumpiran katastar, korumpirano zdravstvo…. No, ima li nesto poloso vo opstestvoto od korumpiran sudija? Odbranata od korumpiran policaec, lekar, politicar ili drzaven sluzbenik e, ili treba da e, sudot. Ama koja e odbranata, pak, od korumpiraniot sud? Evropa recesijata ja pomina za nekolku meseci, a nie realno sme na sredina na “tranzicijata”… ...

Read More »

Ивона треба да оди во затвор! Исто и Мијалков со Груевски

И ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ДРЖАВАТА МОЖЕ ДА КРАДЕ Ивона треба да оди во затвор. И Гордана Јанкуловска и Мијалков и Груевски и Чавков и Латас и Мирка и Миленко и Муковски и … Пробацијата и ресторативната правда треба да бидат основа на нашиот казнен систем за обичните граѓани, а затворот да биде примарна казна за носителите на високи функции. Ова е ...

Read More »

Судот им порача на граѓаните: немој да плаќате данок

Судот им порача на граѓаните: немој да плаќате данок. Може да не ве фатат, а ако ве фатат ќе си го платите она што и така сте требале да платите и ќе добиете условна казна. Немој случајно да не сте платиле сметка струја. Тогаш сигурно ќе ве фатат и ќе платите затезна камата и извршител и блокирана сметка и неколку ...

Read More »

Адокатот Стевановски: Срамната одлука за “Тифани” ке го потикне народот да прави кривични дела

Судот, во случајот “Тифани”, за даночно затајување на приближно 2,5 милиони денари, ја осуди новинарката Ивона Талевска со условна казна затвор од две години, доколку во следните четири години не стори ново кривично дело. Ако одговорот на прашањето за тоа колкава е веројатноста да те фатат за даночно затајување на 2,5 милиони денари и да поминеш со условна осуда е ...

Read More »

Ивона две години не смее да го поФторе делото, т.е. две години не смее да си купe гашти

И сега, Ивона две години не смее да го поФторе делото, т.е. две години не смее да си купe гашти or what?! АЛО БРЕЕЕЕЕЕ! ПРЕКУ КУРОТ СТЕ НИ ДОЈДЕНИ ВЕЌЕ, БРЕЕЕЕ!!!!! САМО ШО ИСПЛАТИВ ЕДЕН ИЗВРШИТЕЛ, ВТОР МИ СЕ НАМЕТНА ВИЈА МЕСЕЦ НЕ ЗНАМ НА КАЈ ДА ФАНАМ БРЕЕЕ! А ВОА КУРВИШТЕТО СМРДЕНО ЌЕ МИ ГО “УСЛОВУВАТЕ” ТУКА, МАМЕ ВИ ...

Read More »

27 години додека олигарсите уште ги крадат вашите пари, нивната полиција не ги апси, нивните судии не ги судат, а нивните политичари ви ветуваат подобра иднина

Ајде сега пола лексилиум и една ракија и повторување на мантрата “Живот за сите“, “Александар Македонски е наш“, “Нема правда, нема мир“, “Името не го даваме“ или која и да е дрога која ви ја увалија во последниве 27 години додека олигарсите уште ги крадат вашите пари, нивната полиција не ги апси, нивните судии не ги судат, а нивните политичари ...

Read More »

Николова: Дојде животот во МК за вистинските криминалци. 

Meri Nikolova Дојде животот во МК за вистинските криминалци. Да живее Ивонче милионче ! Абе идиоти невидени, борејќи се да ве донесеме на власт жолчката камења ми фати од нервоза па морав да ја извадам. Абе мозокот да ви се испие на сите, ги убивте граѓаните на МК, секој ден во страв живеат. Да даде Бог на сите да ви ...

Read More »

После условната казана за Ивона, само будали луѓе треба да плаќаат даноци

Само будалите ќе плаќаат даноци! После условната казна на Талевска само кретените ќе плаќаат даноци во оваа вукојебина. Тричковски консалтинг им препорачува на сите даночни обврзници да не и плаќаат на државата ебан денар, при што, слободни сме на сите да им ја презентираме единствената фантастична опција да не бидат откриени како неплаќачи односно да останат побогати за неплатените даноци ...

Read More »
Close
WpCoderX