КОЛУМНИ

Сите вие што се пишавте во тие 200 интелектуалци што направивте за државата изминативе години?

И сите вие шЧо ве впишале на листава 200-те интелектуалци, шЧо направивте во изминатите 11 години??? Сега шЧе ви кажам шЧо направивте: Сета онаа МАКЕДОНСКА, внимателно, чипкано, филигрански, акварелно, тенко ткаена, прецизна поезија, кревка проза, дипломатска политика, инвентивна архитектура, мудро протната од АСНОМ до осамостојувањето…се она што значеше НАПРЕДОК на оваа држава вие го погазивте со подршката на Груевизмот! Вие, ...

Read More »

Дали пратениците добиваат по 16 000 денари секој месец за одвоен живот?

Член 27, став 3 од Законот за плата и другите надоместоци на пратениците во Собранието на Република Македонија и другите избрани и именувани лица во Републиката: „Надоместок поради одвоен живот од семејството до 70% од просечнaта месечна плата по работник, исплатен во Република Македонија во претходните три месеци.“ Значи секој пратеник и избран функционер добива 16.000 денари по основ на ...

Read More »

Порака до сите оние коишто „ИМЕТО НЕ ГО ДАВААТ“…

Порака до сите оние коишто „ИМЕТО НЕ ГО ДАВААТ“… Во ОПАСНО и РИЗИЧНО ‘оро’ сте се фатиле… Доколку се борите за името, а притоа дозволувате наивно да влезете во клопката на оние коишто ја делат нацијата, коишто ги раскаруваат Македонците и коишто ви вбризгуваат клика на омраза во вашите вени, во тој случај НЕ СТЕ ПАТРИОТИ… Вие сте ШТЕТОЧИНИ за ...

Read More »

Миленко го нарече Заев оксиморон а Алаѓозовски абдал?

Миленко Неделковски Знам дека оксиморон ко Заев ова не го знае. Абдал ко Алаѓоз уште помалку. Па да прашам, тие анонимни професори и историчари што се во “заедничката буарско-македонска комисија“ за пребришување на историјата и пишување нови учебници за децата – ЗНААТ ЛИ ЗА ОВА? Ова ли ќе ни е заеднилката историја? Хорхе на неговиот бугарски акмак, кога овој му ...

Read More »

Запомнете ги имињата на тие 200 интелектуалци кои сакаат Македонија да остане шупак на балканот од која ќе избегаат сите млади

Јас не сум дел од овие 200 што милуваат да се нарекуваат интелектуалци. Јас сум дел од другите. Оние кои сакаат Македонија да го живее 21 век. Се согласувам со се шѓто напишал Жарко. И би додала: Во Уставот не постои забрана за промена на името на државата (како што постои забрана за капитулација), што значи дека за тоа може ...

Read More »

Љубчо со жесток одговор до Бугарите: 25 години молчите на грчкото монополизирање на името Македонија

Во последно време зачестија изјави од бугарски политичари и аналитичари дека Бугарија нема да прифати име со географска одредница која ги загрозува нивните интереси. – Овој тип на притисок е непринципиелен затоа што се изнесува по дваесет и пет години откако е почнат спорот и влегува во завршница. – А исто така доаѓа по потпишувањето на договорот за пријателство што ...

Read More »

Ако Груевски ја дадеше власта по мирен пат немаше да дојде до преговори за името

Факт број 1:Доколку не протестираа груевистите и ја дадеа изгубената власт по мирен пат,немаше да треба да ги молиме за помош странците и сега немаше да бидеме уценувани да побрзаме за спорот со името.Секако можевме да добиеме позитивно решение од наша гледна точка или компромис,во најмала рака,бидејќи НАТО сака да го комплетира пактот со земјите од Балканот и стави крај ...

Read More »

Министерството за Труд и Социјала да понесе одговорност затоа што не успеа да го заштити девојчето

  Социјалните служби на нашата мала и мила Република земале мало сиромашно девојче – ромка под нивна заштита поради питачење. Девојчето тогаш имало 5 години, а сега има 13 години. На 13 години, како штитеничка на ЈУ Завод за згрижување на деца со воспитно-социјални проблеми и нарушено поведение, после којзнае колку пати силувања, станала бремена и аборирала. Го читав соопштението ...

Read More »

ЕКСМИНИСТЕРОТ НОВКОВКСКИ СО НОВ ПРЕДЛОГ ЗА ИМЕ: ДИМИТРОВ ДА ЗАСТАНЕ ЗАД ИМЕТО “МОДЕРНА МАКЕДОНИЈА”

Nenad Novkovski Во многу ситуации ги повикував кадрите на ВМРО-ДПМНЕ (Груевски, Иванов) на истакнати позиции да донесат правилни одлуки. Сега го повикувам Димитров да застане зад името Модерна Македонија што го решава проблемот а не создава напрегања.

Read More »

РЕПЛИКАТА ШТО ТРЕБАШЕ ДА ЈА ИЗГОВОРИ ЗАЕВ

  “Пријатели, ве молам, ако ме почитувате, тргнете го овој црвен тепих од лозјево. Јас не сум филмска старлета или рок ѕвезда. Јас сум премиер на еден сиромашен и вреден народ, од село сум и нема грев да биде ако згазам во калта малку и јас. Тоа е наша, плодна македонска земја. Господ да ја благослови и род да ни ...

Read More »
Close
WpCoderX