КОЛУМНИ

Ми се јави докторка од една болница на клинички…Јас сум во шок по се што ми раскажа!

Пред малку ми се јави докторка од една болница на клинички…луѓе моии, она што таа ми го раскажа низ солзи, таму се работи за невидена тортура од директорот кој се уште е директор на клиниката каде што таа работи, и уште им велел дека повторно ке бил директор и тек тогаш ќе виделе!…СМЕНА ПОД ИТНО!…вели, 30 души од моето семејство ...

Read More »

Марио Арангеловски: По смртта на Тоше во Македонија нема ниту ѕвезди, ниту естрада, ниту шоу-бизнис

По смртта на Тоше во Македонија нема ниту ѕвезди, ниту естрада, ниту шоу-бизнис. Со чест на исклучоци кои имаат некаков багаж зад себе, па живеат на стара слава. Јас во Македонија активно се занимавам со музика цели 6 години. Зад себе имам огромно искуство, кога станува збор за учества во разноразни музички натпревари, па, чак и реални шоуа. Имам 7 ...

Read More »

Груевци ги праќаат во Прилеп на ,,Пиво Фест” полтроните од УЈП да казнуваат за потоа да ја обвинат владата на Заев

Во Прилеп ги праќаат “партиските” полтрони од УЈП за да казнуваат, за да можат да обвинуваат дека новата Влада тоа го прави. Партали, друг Миле во новата Влада нема и нема да има а на сите дуќанџии, иматели на штандови и трговци кои чесно работат на +40, им порачувам да ги легитимираат “инспекторите”, за да знаеме кои се. Сите веќе ...

Read More »

Министерства за информации, без оглед на фирмата, не се нова работа. Имаше дури и во време на СФРЈ

Министерства за информации, без оглед на фирмата, не се нова работа. Во т.н. комунизам, односно самоуправен социјализам, имаше републички секретаријати за информации, а имаше и сојузен секретаријат за информации. Си спомнувам дека Македонецот Драгољуб Будимовски беше сојузен секретар за информациии во еден мандат. Можеби помладите не знаат: Тогаш министерствата не се викаа министерства туку секретаријати. По распаѓањето на СФРЈ беше ...

Read More »

Латас кај ти беше паметот кога крадеше, се чаталеше, аздисуваше и се ситеше на туѓи местенки, а !?

Види богати, хиената Латас не можел да живее без пасош 🙂 А кај ти беше паметот кога крадеше, се чаталеше, аздисуваше и се ситеше на туѓи местенки, а !? Во 2006 година ти ја умре мајка ми кога вечерта на вестите на Сител со огромна омраза, устата ти се пењавеше дека мојот роден брат само што не завршил во притвор. Брат ...

Read More »

Референдум за името

Референдум за името Предлагам да организираме референдум на кој граѓаните ќе го дадат својот одговор на следново прашање: Како сакате да се вика Република Македонија во меѓународната комуникација: а) Северна Република Македонија б) Вардарска Република Македонија Макар што изјансувањето ќе биде тајно, нормално, јас ќе кажам дека ќе ја заокружам малата буква “а”. Ние сме болни од југот, малку север ...

Read More »

МАКЕДОНИЈА  Земја на сонцето со папок за НАЈБОГАТИ ПОЛИТИЧАРИ и анален завршеток за најсиромашни граѓани во Европа

МАКЕДОНИЈА Земја на сонцето со папок за НАЈБОГАТИ ПОЛИТИЧАРИ и анален завршеток за најсиромашни граѓани во Европа каракамишева олесната за 60 000 евра годишен приход Режимимот ја бетонирал со 660 000 евра само од “плати”. Доктор во Макединија без мито, зема 6 000 евра на годишно ниво. Работник со просечна плата зема од 4 800 до 6 000 евра на ...

Read More »

Нашите министри и нивните помошници јадат кавијари, морски плодови, се луксузираат, како да се синови на арапски шеици

Крај кочанското село Мојанце почна изградбата на најголемата пречистителна станица во источниот дел на земјата. Македонската држава тој капитален проект ќе го финансира со 2 милиони евра, додека останатите пари ќе дојдат во вид на донација. Швајцарската влада ќе ги даде останатите 21 милион швајцарски франци, кои ќе бидат потребни за завршување на проектот. За жал на полето на финансирањето ...

Read More »

Апел до Владата и Премиерот

  Не е на добро што членството, симпатизерите, и докажани борци кои учествуваа во падот на режимот, овде на фејсбук, по кафулиња, на разни седенки, во муабети и разговори се раздвојуваат, се караат, не се согласуваат, изразуваат одредени незадоволства, се разочаруваат, се чуствуваат измамено. Лично мислам дека тоа е голем сигнал, дека Владата сеуште има време, на челните места на ...

Read More »
Close
WpCoderX