СТАВ

ХАН: ЌЕ ОДАМ СО ЗАЕВ ВО СЕКОЕ СЕЛО И ГРАД САМО МАКЕДОНИЈА ДА СТАНЕ ДЕЛ ОД ЕВРОПА

Комесарот за проширување на ЕУ, Јоханес Хан, смета дека решавањето на спорот за името меѓу Атина и Скопје има значење за целиот регион. Тој изјави дека ЕУ мора да ги исполни дадените ветувања, доколку македонските власти ги исполнат потребните услови. Според него, во моментов постои позитивен тренд во регионот, а причината за тоа е стратегијата за проширување на ЕУ, која ...

Read More »

УТРЕ ЌЕ ЗАТРЕПЕРИ РАКАТА НА ДИМИТРОВ

Навистина, чудни се патиштата Господови….утре ќе затрепери раката на Никола Димитров!? Владата на Македонија одлучи, утре, договорот за промена на името да го потпише министерот Никола Димитров. Димитар Димитров, татко на Никола Димитров во 1999 година ја објави книгата „Името и умот„ од издавачката куќа „Наше дело“. Во книгата е содржана и колумната „Уште еден акт на велепредавство„ во која ...

Read More »

Ќе го измочаме Хорхе како бубрежен камен

Ќе го измочаме Хорхе како бубрежен камен Пишува: Бранко Тричковски Луѓето имаат природно право да се качат на Водно и да го обесат на првиот лустер. Да го наденат на некое александриско копје и да го фиксираат во мозаикот на Чемерски. Покрај глупавите здрвености на неговите гардисти. Да го мумифицираат во позата на Лудакот од Паљурци. Да го наредат покрај ...

Read More »

Оние што не даваат да се изгради дом за деца со посебни потреби и оние што не го даваат името се луѓе со иста крвна група: нулта примитив!

Branko Trickovski 14 hrs ·  Оние што не даваат да се изгради дом за деца со посебни потреби и оние што не го даваат името се луѓе со иста крвна група: нулта примитив!

Read More »

Препорачувам овој период на подгреани национални чувства сите надлежни институции да превземат максимални мерки за заштита

Во услови на распламтени националистички чувства во Македонија и во Регионот, посебно е важно во овој период, безбедносно-разузнавачките мерки за безбедност и заштита, посебно на Премиерот и Министерот за надворешни работи, треба да бидат на најголемо можно ниво. Некои мрачни сили кај нас и во соседството, едноставно не мируваат, бидејќи не им оди во прилог решавањето на проблемите на Балканот. ...

Read More »

Тричковски продолжува да се занимава со бебето на Јанкуловска. Овој пат удри и по сите македонци нарекувајки ги кретени: “Mалиот мустаќлест монструм, го исфрла нероденото суштество како жив штит пред правдата…..”

Монструми и идиоти Од аспект на бебето, нема разлика дали злосторничката го носи во утробата или ќе го фрли во контејнер. Бебето е за неа панцир од куршумите на правдата. И ништо повеќе. Тој факт го издигнува нејзиниот злосторнички статус до највисоки висини и ја претвора во монструм. Ова беше статусот во одбрана на правата на бебето. Правата на мајката ...

Read More »

Јоци до Тричковски за Јанкуловска: Ќе ти се изнаебам матер ако решиш да ми реплицираш, од бери кајсии во Орешани

Jordanka Ivanovska-Joci пред 9 часа ·  Никогаш не сум го коментирала. Ниеднаш. Затоа што сум демократка, бар до одредена граница. Но, овој човек во себе носи такво зло, да не вреди ни чаша вода да му се подаде на 40 степени скопско топло лето. Тричковски, живеј, човеку. Најди пријатели, прави, конечно. И љубов. Ако можеш. Да бев нечовек, ко ти, ќе ...

Read More »

Велат “Не ви се плашиме” Како бре не се плашите кога апла се гледа. Фаците ви се сменети. Па ние ИЧ не ви се плашиме. Не ви се плашевме кога убивавте, затваравте невини луѓе…….

Велат: “Не ви се плашиме” 🙂 Како бре не се плашите кога апла се гледа. Фаците ви се сменети. Па ние ИЧ не ви се плашиме. Не ви се плашевме кога убивавте, затваравте невини луѓе, кога уништувавте се’ што ќе ви застане на патот, а не пак сега. Не туку се силите. Останавте потполно сами, и во земјата и во странство. ...

Read More »

Мирбиден статус на Тричковски за Гордана Јанкуловска: Не и е битно дали бебето ќе го фрли во контејнер, Бебето е за неа панцир од куршумите на правдата. И ништо повеќе

Branko Trickovski 1 hr Монструм Од аспект на бебето, нема разлика дали злосторничката го носи во утробата или ќе го фрли во контејнер. Бебето е за неа панцир од куршумите на правдата. И ништо повеќе. Тој факт го издигнува нејзиниот злосторнички статус до највисоки висини и ја претвора во монструм.

Read More »

НАЈЕВСКА БАРА ОД НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ДА ГО ЗАШТИТИ НАРОДОТ ОД АНЃУШЕВ

Mirjana Najchevska пред 17 часа ·  Shared via AddThis  ·  Каде се контролните механизми кои треба да не заштитат од моќници како што е Анѓушев? Каде е министерството за животна средина? Каде е јавниот обвинитекл? Каде е Народниот правобранител? Каде се пратениците? Каде се зелените? Градењето на гасовод во подрачјето на Водно е спротивно на законот, но најмногу од се е ...

Read More »
WpCoderX