Uncategorized

Најчевска распали по директорот на фондот за иновации: Кого лажеш бре измамнику

Mirjana Najchevska 1 hr ·  Shared via AddThis  ·  Ма кога лажеш барем прочитај го правилникот по кој работиш: ПРАВИЛНИК ЗА УПРАВУВАЊЕ НА ИНСТРУМЕНТИТЕ ЗА ПОДДРШКА НА ФОНДОТ ЗА ИНОВАЦИИ И ТЕХНОЛОШКИ РАЗВОЈ I. ОПШТИ ОДРЕДБИ Член 1 Во овој Правилник за управување на инструментите за поддршка на Фондот за иновации и технолошки развој, следните изрази ќе го имаат следното значење: ...

Read More »

Откако Заев му згрми, Анѓушев се повлече од апликациите за грантови

Откако вчера премиерот Заев најави дека владата ќе испитува дали има конфликт на интереси во тендерот на Фондот за иновации и во министерството за здравство , вицепремиерот Анѓушев најави дека неговите фирми ќе ги повлечат сите апликации во кои бараат пари за државата. Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев ги повика косопствениците на неговите фирми да ја преиспитаат одлуката за ...

Read More »

Кандидатот за Претседател на СДСМ Зоран Јовановски до Локвенец: Во Рамстор и Веро кај што се работи за приватни пари, не смеат да учествуваат вработените и нивните семејства, а не пак на тендери за грантови од илјадници евра државни пари!

Zoran Jovanovski 10 hrs ·  На обични наградни игри (Рамстор, Веро и милион други), кај што се работи за приватни пари, не смеат да учествуваат вработените и нивните семејства, а не пак на тендери за грантови од илјадници евра државни пари!!

Read More »

ЕКСПЛОЗИЈА!!! СТРАНЦИТЕ ШТО ГИ ОДОБРИЛЕ МИЛИОНИТЕ ЗА АНЃУШЕВ И ЛОКВЕНЕЦ НЕ ЗНАЕЛЕ ДЕКА СЕ РАБОТИ ЗА ПРАТЕНИЦИ И ВИЦЕПРЕМИЕР

Откако вчера директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован Деспотовски на Твитер објави дека тој и неговите соработници се чисти затоа што конечната одлука за  тоа кој ќе добие пари ја донела пет члена комисија составен од странски државјани Алфа дојде до поинакви информации. Членови на групата кои ги контактираше Алфа велат дека тие не знаеле дека меѓу ...

Read More »

УШТЕ ЕДНА ЕКСПЛОЗИЈА НА АПАСИЕВ: НЕВОЗМОЖНО Е ДА ИМА ВО ИСТ ДЕН ИЗБОРИ И РЕФЕРЕНДУМ

Невозможно е во ист ден да има избори и референдум, пишува на својот Фејсбук профил универзитетскиот професор Димитар Апасиев.  Според важечкото право, невозможно е да има и ИЗБОРИ и РЕФЕРЕНДУМ во ист ден! Тоа е спротивно на Изборниот законик и на Законот за спречување корупција. Можно е, во ист ден – недела – да има ИЛИ повеќе избори ИЛИ повеќе ...

Read More »
WpCoderX